Over de duurzame BloemenboxX

De duurzame BloemenboxX kent al enige geschiedenis. Studio Danckmer tilde het ontwerp op een nog hoger plan. 

Ontstaan

Het idee van de zogeheten BloemenboxX ontstond in 2013. Het landelijke bloemistencollectief FloraNL wilde graag toegevoegde waarde creëren voor de aangesloten bloemisten, door een gepersonaliseerde en stijlvolle verpakking te leveren voor met name bedrijven en restaurants. Bloemisten konden met deze praktische boxx bloemen in water vervoeren en deze netjes afleveren aan de ontvanger.

Visie

Aangezien Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoort bij de visie van FloraNL, was het een voorwaarde dat de boxx zoveel mogelijk duurzaam werd. Hierdoor ontstond de ‘dubbel duurzame gedachte’. Om het milieu minder te belasten, werd de oude bloemenboxx gemaakt van het karton dat was vervaardigd van hout uit verantwoord beheerde bossen (FSC). Het touw, om de boxx mee te tillen, was van het ecologisch, onbewerkte product hennep.

Dubbel duurzaam

Niet alleen het materiaal was duurzaam, de boxx werd ook ontwikkeld in samenwerking met een sociaal-maatschappelijke werkvoorziening. De Bloemenboxx kon bovendien weer ingeleverd worden bij de bloemist door het retoursysteem. De boxxen werden daardoor hergebruikt of op verantwoorde wijze afgevoerd. Oftewel zoals het credo nog steeds luidt: ‘Uw afval is onze zorg.’ 

Innovatie

Door de ontwikkelingen merkte FloraNL dat het belangrijk was in te spelen op de markt. Het meegeleverde plastic emmertje zou bijvoorbeeld vervangen moeten worden door een afbreekbare variant. Daarnaast bestond in deze periode het hoge, trendy plukboeket nog niet, maar moest deze wel op dezelfde praktische wijze vervoerd kunnen worden. Reden te meer om een nieuwe Bloemenboxx te ontwikkelen ofwel de BloemenboxX 2.0.

Augustapolder 66
2992 SR Barendrecht

Postadres:
Postbus 317
2990 AH Barendrecht

KVK: 78370124
BTW nummer: NL8613.66.281.B01


T 085 489 17 73
E info@floranl.nl